Taloyhtiöt

ilmanvaihtokanavien puhdistukset

Hoidamme ilmanvaihtokanavien puhdistukset tiedottamisesta loppuraportointiin. Lakisääteinen puhdistusväli on 10 vuotta, mutta asuinalueen sijainti ja käytössä oleva IV-järjestelmä vaikuttavat myös puhdistustarpeeseen.

OTA YHTEYTTÄ >

Vuosihuoltosopimus

Käymme kaksi kertaa vuodessa tai sopimuksen mukaan vaihtamassa iv-koneiden suodattimet ja samalla laitamme iv-koneet talvi/kesäasentoon. Samalla käynnillä iv-koneet testataan ja käynnin jälkeen raportoidaan koneiden toimintakyky.

Säännöllisesti vaihdetut suodattimet parantavat huoneistojen sisäilmaa ja parantaa ilmanvaihtojärjestelmän toimivuutta ja käyttöikää.

Kerros- ja rivitalojen puhdistus- ja huoltotyöt

Puhdistustyöt aloitetaan alipaineistamalla asuinhuoneistojen ilmanvaihtokanavien puhdistamisella asuntokohtaisesti alipaineistamalla. Kiinteistön kaikki iv-kanavat puhdistetaan mekaanisella harjapuhdistuksella. 

Kiinteistön kaikki iv-venttiilit irroitetaan, puhdistetaan ja laitetaan takaisin paikoilleen. Rasvakanavat ja/tai rasvasuodattimet puhdistetaan. Korvausilmasuodattimet tarkastetaan tarvittaessa.

Iv-koneet puhdistetaan ja kuntokartoitetaan. Iv-koneiden suodattimet vaihdetaan tarvittaessa. Huoneistokohtaisten iv-koneiden suodattimet vaihdetaan.

Ilmanvaihtokoneiden modernisointi

Vaihdamme  iv-koneet uusiin energiatehokkaampiin koneisiin. Huolehdimme vanhojen laitteiden poistamisesta ja kierrätyksestä.  Asennamme uudet laitteet paikoilleen tarvittavine sähkötöineen.

Laskutus

Laskutus hoituu tarvittaessa ekologisesti ja kätevästi sähköisen kanavan kautta. Lasku lähetetään vasta, kun työmaa on valmis ja puhdistusraportti ja mittauspöytäkirja on lähetetty tilaajalle.

Puhdistusraportti ja mittauspöytäkirja

Puhdistuksen jälkeen mitataan ja tasapainotetaan huoneistojen ja yleisten tilojen ilmamäärät. Puhdistuksen aikana havaitut puutteet ja mahdolliset  pienemmät korjaustarpeet esim. rikkinäisten venttiilien vaihto ilmoitetaan tilaajalle välittömästi. Ne kirjataan myös puhdistusraportille, jossa mainitaan myös mahdolliset tulevaisuudessa suositeltavat toimenpiteet.

Puhdistusraportin liitteenä toimitetaan ilmanvaihdon mittauspöytäkirja, jossa näkyvät mitatut ilmamäärät, venttiilit ja ilmanpaineet ja tarvittaessa paine-ero. Kanaviston ja työkohteen  valokuvaus sovitaan isännöitsijän ja taloyhtiön tarpeiden mukaan ennen työn aloitusta.

Noudatamme urakoinnissa YSE1998 rakennusalan yleisiä sopimusehtoja. Työ suoritetaan työsuojeluviranomaisten antamien määräysten mukaisesti.

OTA YHTEYTTÄ >