Omakotitalot

Puhdas ja raikkaampi ilma

Hoidamme ilmanvaihtokanavien puhdistukset omakotitaloissa, joissa on koneellinen ilmanvaihto tai painovoimainen ilmanvaihto.

Omakotitaloissa suositeltava puhdistusväli on 5-10 vuotta. Mikäli keittiössä valmistetaan päivittäin ruokaa, on rasvakanavan puhdistus paloturvallisuuden kannalta suositeltavaa tehdä 5 vuoden välein.

Lisäksi tupakointi huoneistossa ja kaupunki-ilman noki lisäävät tarvetta tehdä omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus useammin.

OTA YHTEYTTÄ >

Omakotitalon ilmanvaihdon puhdistustyöt

Työt aloitetaan omakotitalon kaikkien ilmanvaihtokanavien puhdistamisella alipaineistamalla. Kaikki omakotitalon IV-venttiilit irroitetaan, puhdistetaan ja laitetaan takaisin paikoilleen. Korvausilmasuodattimet tarkastetaan tarvittaessa. Liesituuletinkanava/rasvakanava ja/tai rasvasuodattimet puhdistetaan.

Omakotitalon kaikki IV-kanavat puhdistetaan mekaanisella harjauksella. IV-kone puhdistetaan ja kuntokartoitetaan. Iv-koneiden suodattimet vaihdetaan tarvittaessa.

Omakotitalon eri huoneiden ilmamäärät ja ilmanpaineet mitataan ja säädetään. Painovoimaisesta omakotitalossa työt tehdään kuten edellä pl. ilmanvaihtokoneeseen liittyvät puhdistukset.

Puhdistusraportti ja mittauspöytäkirja

Puhdistuksen aikana havaitut puutteet ja mahdolliset pienemmät korjaustarpeet esim. rikkinäisten venttiilien vaihto ilmoitetaan tilaajalle välittömästi. Havaitut puutteet ja tehdyt korjaukset kirjataan myös puhdistusraportille, jossa mainitaan myös mahdolliset tulevaisuudessa suositeltavat toimenpiteet ilmanvaihdon parantamiseksi.

Puhdistusraportin liitteenä toimitetaan ilmanvaihdon mittauspöytäkirja, jossa näkyvät mitatut ilmamäärät, venttiilit ja ilmanpaineet. Omakotitalon iv-kanavien puhdistuksesta liitämme raporttiin muutaman työkuvan ennen ja jälkeen puhdistuksen.

Ilmanvaihtokoneiden modernisointi

Vaihdamme vanhan iv-koneesi uuteen energiatehokkaampaan koneeseen. Huolehdimme vanhan laitteen poistamisen ja kierrätyksen. Asennamme uuden laitteen paikoilleen tarvittavine sähkötöineen.

Laskutus

Laskutus hoituu ekologisesti ja kätevästi sähköpostitse tai paperilaskulla. Lasku lähetetään vasta, kun työmaa on valmis ja puhdistusraportti ja mittauspöytäkirja on lähetetty tilaajalle.

Kotitalousvähennys

Ilmanvaihtokanavien puhdistus- ja huoltotöissä työn teettäjä voi hyödyntää kotitalousvähennystä. Vuonna 2022 ja 2023 kotitalousvähennystä voi maksimissaan saada 2 250 euroa henkilöltä, kun kyseessä on remontointi eli asunnon perusparannus- ja kunnostustyö.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

OTA YHTEYTTÄ >